Startside     Fiskeblog     Tema: Mariager fjord     Nyhedsbrev  

 

Stripers - havbars go home!!     
Skrevet d. 24-07-2012 /  Kategori: Fisketure /  Sted: Monomoy, Cape Cod /  Fiskeart: Striped Bass
Set 2337 gange / 0 kommentarer

Sidste dag på årets ferie i New England var afsat til fiskeri.

Efter en snak med en lokal kontakt viste det sig, at vadefiskeriet var gået i stå pga temperaturen - striperne (hedder egentligt Striped Bass) var simpelthen trukket ud på dybere vand, så jeg havde hyret en lokal guide, Dave Ruddock, til en dags fiskeri. Det var en RIGTIG god ide.

Turen startede i Chatham i det sydøstlige hjørne af Cape Cod, og målet var farvandet syd for Monomoy 9 miles længere sydpå. Vejret var slået om fra solskin til regn og blæst, og turen ud til fiskevandet var hård, lige på kanten af hvad jeg kan klare. Selve fiskeriet foregik i et tidevandsskel (såkaldt rip tide) med relativt megen søgang og stille vand foran skellet. Her stod stripers og ventede på føde, og de brød overfladen med jævne mellemrum. Dave placerede båden foran skellet, og man fiskede ved at kaste 20 m på tværs og lade fluen drive ind i kanten af strømskellet.

Efter nogle få kast sad ved første fisk der. Fluen stoppede, og jeg kunne føle vægten. Fisken tog et kortere udløb, fulgte med indtil båden dybt nede og skulle presses op til overfladen. Efter knap 10 min. var en klar til at blive landet - en fisk lige over mindstemålet på 72 cm og dagens mindste, skulle det senere vise sig. Mens jeg fightede fisken, drev vi med strømmen, men Dave fik os hurtigt på plads igen foran strømskellet. Jeg kastede igen nogle gange, og den næste fisk sad der. Denne gang var den større og fightede noget længere.

Tredie fisk blev dagens største - 102 cm og med en anslået vægt på 25 lbs. Den tog et længere udløb og nogle mindre inden den stod tæt på båden dybt nede. Jeg måtte lægge maksimalt pres på fisken for at få den til overfladen og i processen kunne Orvis Helios #10 stangen ikke stå for presset længere. Den knækkede i bundstykket. Heldigvis reddede vi fisken.

Fiskeriet fortsatte 3 timer på samme måde, og da jeg havde landet fisk nummer 12 (på over 90 cm), sagde jeg stop, og vi vendte næsen hjemad.

En helt igennem superb fiskedag, og jeg har aldrig før på en dag landet så mange kilo fisk. Alle blev naturligvis genudsat - de fleste afkroget i vandet.

På vejen tilbage til hotellet var jeg forbi www.fishingthecape.com for at hilse på Chris, der havde hjulpet mig med at finde guiden.

Bård, Baardft63@gmail.com skrev:
    Fed beretning om en super tur....noget af en oplevelse......

Skriv din egen kommentar:

 

Navn
Email
Kommentar
Hvad giver 10 + 8

 

Copyright © 2012 fiskpaaflue.dk / Webmaster: Jan Steffensen